top of page

Websites for hotels (2023): Πως να το κάνεις σωστα!

Στην σημερινή εποχή, κάθε επιχείρηση που θέλει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγορά και να χτίσει μία ισχυρή εταιρική ταυτότητα, πρέπει να έχει μία δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μία εταιρία μπορεί να ενεργοποιηθεί στο διαδίκτυο. Αυτοί περιλαμβάνουν τα Social Media, Newsletters, SEO εργαλεία και Press Releases στον online τύπο. Παρ’όλα αυτά, το πιο θεμελιώδες μέσο είναι οι ιστοσελίδες!



Γιατί χρειάζεσαι μια εταιρική ιστοσελίδα


Μια ιστοσελίδα είναι η ταυτότητα και η βιτρίνα της επιχείρησής σου στα μάτια των καταναλωτών. Είναι ένας άμεσος τρόπος να επικοινωνήσεις την φιλοσοφία και την ταυτότητα του brand σου δείχνοντας ποιος είσαι, ποιος είναι ο σκοπός της επιχείρησης σου (mission), το όραμα (vision) και οι στόχοι σου! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να προσελκύσεις το κοινό-στόχος σου που θα μοιράζεται τις ίδιες αξίες και ιδανικά με εσένα! Κάποια από τα οφέλη μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι τα ακόλουθα:


1. Μεγαλύτερη αξιοπιστία για την επιχείρησή σου. Σύμφωνα με μελέτη που διεξάχθηκε από την Weebly, η πλειοψηφία των καταναλωτών (συγκεκριμένα το 56%) δεν θα εμπισκευόταν μία εταιρία που δεν έχει επαγγελματική ιστοσελίδα. Ένα καλοσχεδιασμένο website με εταιρικό email προσδίδει εγκυρότητα και επαγγελματισμό στην επιχείρησή σου.


2. Προσελκύει νέους πελάτες. Μέσω εργαλείων SEO, μπορείς να αυξήσεις την προβολή σου στις πλατφόρμες αναζήτησης όπως η Google και να προσελκύσεις νέους πελάτες που δεν σε γνώριζαν πριν.


3. Προσφέρει 24/7 δωρεάν διαφήμιση. Μία καλοφροντισμένη user-friendly ιστοσελίδα με ανανεωμένο οπτικό περιεχόμενο (User-Generated-Content, βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα), σου προσφέρει συνεχής προβολή στο διαδίκτυο, προωθώντας το brand σου με έναν οργανικό τρόπο.




4. Παρουσιάζει τις θετικές εμπειρίες των πιστών πελατών σου. Μέσω των διαφόρων εργαλείων του διαδικτύου που επιτρέπουν συζητήσεις των πελατών γύρω από το brand σου όπως τα TripAdvisor, Yelp, Google Reviews αλλά και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μπορείς να κερδίσεις σημαντική αναγνώριση, προσελκύοντας νέους πελάτες στην ιστοσελίδα σου! Σύμφωνα με μελέτη της Trustpilot (link), 9 στους 10 καταναλωτές διαβάζουν τις κριτικές μιας εταιρείας πριν την εμπιστευτούν. Το 65% έχει διαβάσει διαδικτυακές κριτικές μέσα στην περασμένη εβδομάδα ενώ το 94% μέσα στον περασμένο χρόνο! Άλλα σημαντικά στατιστικά είναι πως το 70% των καταναλωτών υποστηρίζει πως ο η ποσότητα των κριτικών ενισχύει την αξιοπιστία ενός brand, και το 84% (link) δεν εμπιστεύεται τις παραδοσιακές, μαζικές διαφημίσεις, όπως display advertising και paid search marketing.


4. Κάνει πιο άμεση την επικοινωνία μεταξύ εταιρίας και πελατών. Μέσω μιας καλοσυντηριμένης ιστοσελίδας, μπορείς να επικοινωνήσεις άμεσα με τους καταναλωτές και να δώσεις λύσεις στα προβλήματά τους, μετατρέποντας τους σε πιστούς ακόλουθους και brand advocates. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσω email, chatbots και Google Maps.



Γιατί χρειάζεσαι μία ξενοδοχειακή ιστοσελίδα


Η τεχνολογική μετάβαση που έχει εισβάλει σε όλες τις βιομηχανίες, έχει μετατρέψει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι επιχειρήσεις με τους καταναλωτές. Τα ξενοδοχεία δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Μάλιστα μελέτη που διεξήγαγε η Statista (link), υποστηρίζει ότι πριν καν αρχίσει η πανδημία, το 2017, 9/10 καταναλωτές έδειχναν ήδη προτίμηση σε online συστήματα κρατήσεων ξενοδοχείων, κάτι που έχει επεκταθεί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.


Κάποια από τα οφέλη που θα αποφέρει μία ιστοσελίδα στην επιχείρησή σου είναι τα ακόλουθα:


1. Αύξηση της προβολής και της εταιρικής παρουσίας σου σε ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα, χωρίς κανέναν τοπικό περιορισμό. Για παράδειγμα, μέσω μιας ισχυρής ιστοσελίδας, μπορείς να προσελκύσεις ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, ακόμα και την Αυστραλία μέσω της αξιοποίησης σωστών εργαλείων προβολής.


2. Αυξημένες απευθείας κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας σου αντί να βασίζεσαι σε third-party υπηρεσίες όπως τα Offline & Online Travel Agents που κρατούν σημαντικό ποσοστό των κερδών σου μέσω προμηθειών. Οι απευθείας κρατήσεις μπορούν να φέρουν εγγυημένα θετικά αποτελέσματα στην επιχείρησή σου, όπως βελτιστοποίηση κέρδους, δημιουργία βάσης πιστών πελατών και ενδυνάμωση της εταιρικής σου ταυτότητας (link).



3. Μόνιμη διαφήμιση του καταλύματός σου με χαμηλό διαφημιστικό προϋπολογισμό καθώς η ιστοσελίδας σου είναι ανοιχτή 24/7 χωρίς γεωγραφικά σύνορα να περιορίζουν την προβολή και το κοινό που μπορεί να “φτάσει”.


4. Δημιουργία μιας ισχυρής εταιρικής ταυτότητας με έλεγχο του brand narrative σου και της επικοινωνίας με τους καταναλωτές! Αυτό σημαίνει πως έχεις πλήρη έλεγχο της διαδικτυακής σου εικόνας, και διαχειρίζεσαι όπως εσύ κρίνεις σωστό τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από το brand σου.


5. Καλύτερη επικοινωνία με τους καταναλωτές και ευκαιρία για μια omnichannel εμπειρία όπου τα Online & Offline μέσα επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο, email και social media direct messaging, λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους διατηρώντας άρτια και σταθερή την ταυτότητά σου.



Tips & Tricks για μια επιτυχημένη ξενοδοχειακή ιστοσελίδα


Αν και η προσέγγιση που πρέπει να πάρει η κάθε εταιρεία βασίζεται στις προσωπικές της ανάγκες, η μακροχρόνια εμπειρία της Heart Logic στο Website Design & Development μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε τις πιο αποδοτικές τακτικές που έχουν φέρει εγγυημένα αποτελέσματα στους πελάτες μας (πάτα αυτό το link για να δεις τα project μας). Ας αναλύσουμε λοιπόν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις την επιχείρηση σου πετυχημένη μέσω των “εργαλείων” μιας ιστοσελίδας…


1. Mobile first design. Βεβαιώσου πως η ιστοσελίδα σου είναι user-friendly σε όλων των ειδών τις συσκευές, είτε είναι tablets, είτε PC είτε κινητά Smartphones καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες, πάνω από 60% σύμφωνα με μελέτη της Statista (link), αναζητούν προϊόντα μέσω της Google και χρησιμοποιούν mobile εφαρμογές για να κλείσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία.


2. Γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης και user-friendly design με ξεκάθαρα Call-To-Action links και απλή χρωματική- εικαστική παλέτα



3. Φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας μέσω ενός επαγγελματικού Photography & Videography Session που θα αποθανατόσει τους εσωτερικούς & εξωτερικούς σου χώρους, το προσωπικό, και τους πελάτες σε στιγμές χαλάρωσης στον χώρο σου! Πάτησε αυτό το link για να δεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εμπλουτίσεις την ιστοσελίδα σου με high-quality φωτογραφικό υλικό που θα αποφέρει αυξημένα κέρδη και προβολή!


4. Client Testimonials. Μπορείς να προσθέσεις στην ιστοσελίδα σου καλές κριτικές και σχόλια που έχουν αφήσει προηγουμενοι επισκέπτες στο ξενοδοχείο σου συμπληρώνοντάς το με User-Generated-Content όπως φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί από επισκέπτες στους χώρους του ξενοδοχείου σου και της γύρω περιοχής!


5. Σωστό domain name που θα περιέχει ολόκληρο το όνομα του ξενοδοχείου σου, τη τοποθεσία ή και το είδος του καταλύματός σου, πχ: www.fivestarsresort.com ή www.fivestarhotelathens.com.



6. Πλατφορμα online κρατήσεων (Booking Engine) με οφέλη απευθείας κρατήσεων, όπως loyalty points, προσωποποιημένα δώρα και εκπτώσεις σε συμπληρωματικές υπηρεσίες όπως spa, πρωινό και εστιατόριο.


7. Cross-promotion των συμπληρωματικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεών σου με τα δικά τους internal pages μέσα στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Διαφήμισε τα μέσω ποιοτικού φωτογραφικού υλικού και πακέτων “limited offers” όπως: 1 νύχτα στο ξενοδοχείο & πρωινό & απεριόριστη χρήση των wellness εγκαταστάσεων & μεταφορά στο αεροδρόμιο!


8. Προσθήκη συνδέσμων. Συνέδεσε όλα τα Online μέσα επικοινωνίας σου, όπως Blog Posts, Newsletters & Social Media με την ιστοσελίδα σου για να αυξημένη προβολή.


9. Ανέπτυξε το δικό σου ξενοδοχειακό Blog όπου θα δημοσιεύεις άρθρα σχετικά με τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο. Κάποια blog posts που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία έχουν τα ακόλουθα θέματα:

  • Airbnb και ξενοδοχεία: σύμμαχοι ή εχθροί?

  • Υβριδικοί χώροι φιλοξενίας

  • Τα ξενοδοχεία στην post-Covid εποχή

  • Ταξιδιωτικές εμπειρίες που βασίζονται στην LGBTQ κοινότητα

  • Πως οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στηρίζουν την Ουκρανία στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και βοηθούν τους Ουκρανούς πρόσφυγες που βρίσκονται σε ανάγκη


Κάποια blogs που μπορείς να κοιτάξεις για έμπνευση είναι τα Hospitality Net, Phorus Wire, World Rainbow Hotels, και Cvent. Ξενοδοχεία που έχουν αναπτύξει πετυχημένα το δικό τους hotel blog είναι μεταξύ άλλων τα NH Hotels, Vincci Hotels, Marriott, The Standard Hotels και Kimpton Hotels.


10. Συνέδεσε τα εργαλεία Google Analytics με την ιστοσελίδα σου για να κατανοήσεις τις ενέργειες των επισκεπτών της ιστοσελίδας σου και να κάνεις τις απαραίτητες τροποποιήσεις (link για το πως μπορείς να εφαρμόσεις τα Google Analytics εργαλεία).


Κάποια από τα projects μας






Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του Website Development για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!









17 views0 comments
bottom of page