top of page

TikTok Marketing (2023): Ο απόλυτος οδηγός για τα ξενοδοχεία

Updated: Jul 5, 2023


Το TikTok έχει κατακλύσει τα Social Media, καταφέρνοντας προσφάτως να ξεπεράσει τη Google ως ο πιο δημοφιλής διαδικτυακός προορισμός στον κόσμο!


Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως το TikTok δεν είναι απλά μία πλατφόρμα ψυχαγωγίας για τους εφήβους (όπως πιστεύουν μερικοί), αλλά ένα ισχυρό εργαλείο μέσω του οποίου μπορούν οι εταιρίες να αυξήσουν τη δημοτικότητα της, να αναπτύξουν μία ισχυρή online κοινότητα, και να αναζωπυρώσουν την εταιρική τους ταυτότητα, προσεγγίζοντας «φρέσκο» κοινό.



Το TikTok στις επιχειρήσεις


Το ΤikTok προσφέρει αμεσότητα και δίνει στις εταιρίες την ευκαιρία να απενοχοποιηθούν από τον «στημένο» χαρακτήρα των παραδοσιακών διαφημιστικών της τηλεόρασης και του YouTube. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί πως τα μικρής διάρκειας βίντεο του TikTok (30-50 δευτερολέπτων), συγκεντρώνουν 8 φορές περισσότερα likes από τα IGTV και τα βίντεο ροής του Instagram.


Πολυεθνικοί κολοσσοί και σημαντικά εμπορικά brands έχουν ενσωματώσει το TikTok στις marketing εκστρατείες τους, προσελκύοντας εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στα e-shops και στις ιστοσελίδες τους, και χτίζοντας ένα εταιρικό όνομα γύρω από τις λέξεις πρωτοπορία, αυθεντικότητα και δημιουργικότητα.



Πετυχημένα παραδείγματα της ενσωμάτωσης του TikTok σε στρατηγικές marketing, αποτελούν brands όπως τα ASOS, Gymshark, Gucci, Starbucks, Oreo αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες όπως τα The Pod Hotels στη Νέα Υόρκη, το The Retreat Elcot Park στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Cavoo Tagoo στη Μύκονο και το Ladera Resort στην Αγία Λουκία.


Το TikTok είναι το μέλλον του Digital Marketing και δίνει την ευκαιρία σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σαν τη δική σου, να πουν την ιστορία τους και να χτίσουν μία ισχυρή διαδικτυακή παρουσία.



Το Τικ Τοκ στα ξενοδοχεία


Hotel Marketers χρησιμοποιούν τα μικρής διάρκειας βίντεο του Tik Tok για να προσελκύσουν ταξιδιώτες στην τουριστική τους επιχείρηση και να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού τους.


Οι προσπάθειές τους έχουν ανταμειφθεί και με το παραπάνω, καθώς τα «ταξίδια» αποτελούν πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες του TikTok, ενώ σύμφωνα με μελέτη της Walnut Unlimited (2022), το 77% των χρηστών της πλατφόρμας ισχυρίζονται πως το TikTok τους εμπνέει να επισκεφούν έναν νέο ταξιδιωτικό προορισμό και να αγοράσουν τουριστικά προϊόντα!


Hashtags όπως το #smallluxuryhotels, το #hoteldesign και το #besthotel, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές, προσελκύοντας τους χρήστες να κάνουν κράτήσεις για νέα ταξίδια.



Με τη χρήση του TikTok, ένα ξενοδοχείο μπορεί να προσελκύσει ένα τεράστιο κοινό και να επηρεάσει την αγοραστική του συμπεριφορά, χωρίς να επενδύσει σε μεγάλο διαφημιστικό προϋπολογισμό. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube και το Instagram, ακόμα και οι λογαριασμοί με μηδενικούς συνδρομητές μπορούν να αποκτήσουν εκατομμύρια προβολές στα βίντεο τους, εκτοξεύοντας την αναγνωρισιμότητα του brand τους.


Επιπρόσθετα, το TikTok επιτρέπει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νεαρούς ταξιδιώτες, καθώς το μεγαλύτερο δημογραφικό της πλατφόρμας αποτελούν οι ηλικίες 16-24 ετών! Αυτό το κοινό αποτελεί σημαντικό στόχο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς είναι οι μελλοντικοί καταναλωτές διακοπών και βασίζονται ολοκληρωτικά στα social media όταν ψάχνουν έμπνευση για τις επόμενες τους διακοπές και όταν θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.



Πως να εφαρμόσεις το TikTok στη Hotel Marketing εκστρατεία σου:


1. Ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου σας μέσα από virtual ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις σας και στα κοντινά αξιοθέατα της περιοχής!



2. Συμμετοχή σε viral hashtag challenges και trends που απευθύνονται στα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Πατήστε αυτό το link για να δείτε το αγαπημένο μας trend σε ξενοδοχείο, στο οποίο ο @alexrbsn αναδεικνύει διαφορετικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσα από χορευτικά!


3. Δημιουργία behind-the-scenes περιεχομένου για να δώσετε μια γεύση από τις εσωτερικές διαδικασίες του ξενοδοχείου και να δείξετε πόσο σκληρά εργάζεται το προσωπικό σας για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες σας! Μπορείτε να εστιάσετε σε διαφορετικούς ρόλους του ξενοδοχείου, μεταφέροντας τους ακολούθους σας σε διαφορετικούς χώρους, από την κουζίνα την ώρα που παρασκευάζεται το πρωινό, μέχρι και την προετοιμασία μιας συναρπαστικής εκδήλωσης.



4. Αναπαραγωγή User- Generated- Content, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες σας να αναδείξουν τους χώρους του ξενοδοχείου και να μοιραστούν τις προσωπικές τους στιγμές στους χώρους σας.


5. Συνεργασία με micro-influencers για να προσελκύσετε το κοινό που σας ενδιαφέρει με έναν αυθεντικό, δημιουργικό τρόπο και χωρίς τη χρήση επιθετικού marketing.


6. Εργαλείο πρόσληψης για να τραβήξετε το ενδιαφέρον νεανικού εργατικού δυναμικού δείχνοντας αποσπάσματα από την καθημερινότητα των εργαζομένων σας. Πατήστε αυτό το link για να δείτε πως το Holiday Inn Birmingham έχει ενσωματώσει επιτυχημένα αυτή την τεχνική!



TikTok Tips που δεν πρέπει να ξεχνάς:


  • Χρήση εποχειακών, trending hashtags σε όλα τα βίντεο.

  • Δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου που δεν έχει σκοπό μόνο να προωθήσει το ξενοδοχείο σου, αλλά κυρίως να ενημερώσει και να διασκεδάσει το κοινό.

  • Ενεργή συμμετοχή στις συζητήσεις και στα σχόλια που γίνονται γύρω από το brand σου.


Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του Tik Tok marketing για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!







42 views0 comments
bottom of page