top of page

Hotel Photography (2023): Συμβουλές για να αυξήσεις τις απευθείας πωλήσεις

Updated: Jun 22, 2023


Έφτασε το καλοκαίρι και δεν έχεις ποιοτικό φωτογραφικό υλικό για να αναδείξεις το ξενοδοχείο σου? Θέλεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου και να εκτοξεύσεις τις απευθείας κρατήσεις σου?


Αν η απάντηση είναι ναι, τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί σου έχουμε έτοιμη τη λύση!


Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σου κάποια σημαντικα tips για το πως να πετύχεις την τέλεια ξενοδοχειακή φωτογράφιση, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα του brand σου και χτίζοντας μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα.


Σύμφωνα με έρευνα, (link) το 92% των ταξιδιωτών πιστεύει πως οι φωτογραφίες είναι καθοριστικές στην απόφαση τους να κλείσουν εισιτήρια σε ένα ξενοδοχείο!



Πως θα το πετύχεις!


Προσέλαβε έναν καταρτισμένο φωτογράφο


Η επιλογή του φωτογράφου θα πρέπει πάντα να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες, το budget και το τελικό αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Για να γίνει σωστά και αποτελεσματικά η φωτογράφιση, είναι σημαντικό να διαλέξεις έναν φωτογράφο με επαρκή εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο και γνωρίζει καλά πως να απαθανατίζει μία τουριστική επιχείρηση ή έναν προορισμό. Κοιτάζοντας το portfolio του φωτογράφου, βεβαιώσου πως έχει εμπειρία και σε αρχιτεκτονικές (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) αλλά και σε βιωματικες φωτογραφίες (lifestyle) για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Σου προτείνουμε να δώσεις ακριβείς λεπτομέρειες για την φωτογράφιση και το επιθυμητό αποτέλεσμα (σε ποιες πλατφορμες θα αναρτηθεί το υλικό? Ποιους χώρους του ξενοδοχείου μου θέλω να απαθανατίσω? Ποια είναι η εταιρική μου ταυτότητα? Ποιο είναι το στόχος-κοινό μου? Χρειάζομαι μοντέλα για Lifestyle φωτογραφίες?) Ζητήστε επίσης στον φωτογράφο να σας ενημερώσει για πιθανές δαπάνες όπως μεταφορικά έξοδα, χρήση μοντέλων, στυλίστες και άλλα παραδείγματα.


Διαλέξτε προσεκτικά τα μοντέλα σας


Ολοκληρώστε μια μελέτη αγοράς για να καταλάβετε ποιο είναι το στόχος κοινό σας, και ποια είναι τα δημογραφικά, ψυχογραφικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά τους (ποια είναι τα είδωλα τους, ποιες είναι οι αξίες τους, ποια είναι τα χόμπι τους), Πρέπει να βεβαιωθείτε πως το κοινό ταυτίζεται με τα μοντέλα σας καθώς θα αποτελέσουν την υλική ενσάρκωση του brand σας! Βεβαιωθείτε πως τα μοντέλα είναι φυσικά, δεν αντικατοπτρίζουν στερεοτυπικές φυσιογνωμίες αλλά αντανακλούν την πραγματική όψη των πελατών σας.



Ιδέες για περιεχόμενο


1. Video Tour των εσωτερικών και εξωτερικών σου χώρων όπως τα δωμάτια, η πισίνα, το εστιατόριο και οι χώροι εκδηλώσεων. Θα μπορούσες να προσφέρεις 360 virtual reality tour για να προωθήσεις τους χώρους σου σε ένα μη-γεωγραφικά περιορισμένο κοινό (πάτησε αυτό το link για να μάθεις πως να δημιουργήσεις Virtual Tour του ξενοδοχείου σου).


2. Δημιουργία behind-the-scenes περιεχομένου για να δώσεις μια γεύση από τις εσωτερικές διαδικασίες του ξενοδοχείου και να δείξεις πόσο σκληρά εργάζεται το προσωπικό σου για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες σου! Μπορείς να εστιάσετε σε διαφορετικούς ρόλους του ξενοδοχείου, μεταφέροντας τους ακολούθους σας σε διαφορετικούς χώρους, από την κουζίνα την ώρα που παρασκευάζεται το πρωινό, μέχρι και την προετοιμασία μιας συναρπαστικής εκδήλωσης.


3. Video αφιερωμένο στην ευρύτερη περιοχή και στα αξιοθέατα της προσφέροντας “travel and local area tips” όπως food spots, πολιτιστικές δραστηριότητες και μονοήμερες εκδρομές!


4. Video αφιερωμένο στην σχέση σου με την τοπική κοινότητα, δείχνοντας τοπικά προϊόντα όπως είδη υγιεινής και τρόφιμα, που χρησιμοποιείς στις εγκαταστάσεις σου και ενημερώνοντας το κοινό σου για τις περιβαλλοντολογικές και κοινωνικές δράσεις στις οποίες συμμετάσχεις.



5. Αναπαραγωγή User- Generated- Content, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες σου να αναδείξουν τους χώρους του ξενοδοχείου και να μοιραστούν τις προσωπικές τους στιγμές στους χώρους σου.


6. Συνεργασία με micro-influencers για να προσελκύσεις το κοινό που σε ενδιαφέρει με έναν αυθεντικό, δημιουργικό τρόπο και χωρίς τη χρήση επιθετικού marketing.


7. Video αφιερωμένο στις εστιατορικές εγκαταστάσεις σου και στις διαφορετικές επιλογες που προσφέρεις ανάλογα με την εποχή και τις διατροφικές προτιμήσεις των επισκεπτών. Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις για εποχικά menu, προσφορές, λιστα κρασιών και locally- sourced πρώτες ύλες


Χρειάζεσε φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας μέσω ενός επαγγελματικού Photography & Videography Session που θα απαθανατίσει τους εσωτερικούς & εξωτερικούς σου χώρους, το προσωπικό, και τους πελάτες σε στιγμές χαλάρωσης στον χώρο σου! Πάτησε αυτό το link για να δεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εμπλουτίσεις την ιστοσελίδα σου με high-quality φωτογραφικό υλικό που θα αποφέρει αυξημένα κέρδη και προβολή!


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!




2 views0 comments
bottom of page