top of page

Event Marketing για ξενοδοχεία (2023): πως να αναδείξεις σωστά το κατάλυμα σου μέσα από events!

Το event marketing είναι μια marketing στρατηγική ιδιαίτερα πολύτιμη για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Όχι μόνο αποφέρει αμέτρητα οφέλη στους ξενοδόχους και στους χορηγούς, εμπλουτίζει παράλληλα και τις ζωές των παρευρισκόμενων. Οι εκδηλώσεις εμπνέουν, διδάσκουν, ψυχαγωγούν και επιτρέπουν σε ομοϊδεάτες να συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος και να μοιραστούν αξέχαστες αναμνήσεις και εμπειρίες! Μέσα από αυτό το πολύτιμο εργαλείο, ένα ξενοδοχείο μπορεί να κάνει πραγματική εντύπωση στο στόχο-κοινό του και να μείνει αξέχαστο όχι απλά ως ένα προϊόν ή υπηρεσία αλλά και ως ένα δυναμικό brand με ισχυρή προσωπικότητα και πιστούς ακόλουθους.





Σε ένα περιβάλλον τόσο γρήγορα εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό σαν το σημερινό, είναι σημαντικό για μια επιχείρηση να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να συνδέεται με το στόχο- κοινό της και να αναπτύσει την ταυτότητα της. Μέσα από τα εργαλεία του event marketing, μπορείς να δημιουργήσεις αξέχαστες εμπειρίες για τους επισκέπτες σου και να αναπτύξεις μια μακροπρόθεσμη, ουσιαστική σχέση μαζί τους, μετατρέποντας τους από απλούς καταναλωτές σε πιστούς brand advocates!


Η διοργάνωση εκδηλώσεων δεν είναι όμως εύκολη υπόθεση. Για να πετύχετε την τέλεια εκδήλωση πρέπει να κάνετε σωστή, μεθοδική έρευνα της αγοράς και του ανταγωνισμού, προσανατολισμένη πάντα στο στόχο-κοινό σας, και να πραγματοποιήσετε καινοτόμες ιδέες που να εμπνέουν και να εμπλουτίζουν τις ζωές των επισκεπτών σας!


Άμα θέλεις λοιπόν να μάθετε πως να διοργανώσεις την τέλεια εκδήλωση για την ξενοδοχειακή σας επιχείρηση και να αξιοποιήσετε σωστά τα εργαλεία του event marketing, τότε συνεχίστε να διαβάζετε..



Τι είναι το Event Marketing


To Event Marketing είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες marketing για να προωθήσουν ένα brand, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, με διαδραστικό και άμεσο τρόπο. Η εκδηλώσεις αυτές μπορεί να είναι είτε δια ζώσης είτε ψηφιακές και μία ξενοδοχειακή επιχείρηση σαν την δικιά σου μπορεί να συμμετάσχει ως χορηγός, οργανωτής, διοργανωτής, συνδιοργανωτής αλλά και ως συμμετέχοντας.


Γιατί το χρειάζεσαι


Μια πετυχημένη Event Marketing στρατηγική μπορεί να επιφέρει αμέτρητα οφέλη σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση σαν την δικιά σου. Κάποιο από αυτά είναι τα ακόλουθα:


  1. Αυξημένη αναγνωρισιμότητα για το brand σου (brand awareness) μέσα από την δημιουργία shareable περιεχομένου στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης τους!

  2. Ανάπτυξη ενός δικτύου πιστών καταναλωτών που σε βλέπει όχι ως απλό πάροχο προιοντων αλλά ως ενεργό μέλος των αγαπημένων τους στιγμών

  3. Δημιουργία αξιομνημόνευτων εμπειριών για τους καταναλωτές σου: μέσα από το εργαλείο αυτό, μπορείς να πάρεις μέρος στις σημαντικότερες στιγμές τους και να δώσεις μια υλική υπόσταση στο brand σου καθώς δεν θα σε βλέπουν απλά σαν μια κερδοσκοπική εταιρία που θέλει να βγάλει λεφτά από αυτούς!

  4. Ευκαιρίες για ενισχυτική πώληση (upselling), καθώς μέσα από τις εκδηλώσεις σου μπορείς να προωθήσεις τα προϊόντα σου αποφεύγοντας την χρήση του επιθετικού marketing.


Δεν έχεις πειστεί ακόμα?


Κάποια facts για να σε βοηθήσουν να αλλάξεις γνώμη!


  • Το 80% των εταιριών πιστεύει πως οι ζωντανές εκδηλώσεις έχουν ζωτική σημασία για την επιτυχία τους

  • Το 61% των marketing επαγγελματιών θεωρούν το Event Marketing ως το πιο σημαντικό marketing εργαλείο τους

  • Το 93-98% των καταναλωτών υποστηρίζουν πως είναι περισσότερο διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μετά την συμμετοχή τους σε μια εκδήλωση

  • Το 48% των brands που κάνει event marketing πετυχαίνει Return On Investment αξίας 300-500%!

(LINK για να διαβάσεις όλο το άρθρο)





Τα μυστικά ενός πετυχημένου Event Marketing


1. Κατανόησε σε βάθος το κοινό-στόχο σας μέσω έρευνας της αγοράς. Ανάλυσε τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών σου ερευόντας τα δημογραφικά, ψυχογραφικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά τους και αναπτύσσοντας Buyer Personas (όπως αυτά που βλέπεις στην εικόνα από κάτω)!


2. Καθόρισε συγκεκριμένους στόχους με βάση το SMART μοντέλο (LINK για να μάθεις πως να το εφαρμόσεις). Οι στόχοι πρέπει να είναι μετρήσιμοι, ξεκάθαροι, πραγματοποιήσιμοι και συγκεκριμένοι.


3. Διαφήμισε αποτελεσματικά τις εκδηλώσεις σου μέσα από διαφορετικα προωθητικά εργαλεία του digital marketing όπως social media, email newsletters, και content marketing. Έτσι, θα δημιουργήσεις hype για τις διοργανώσεις σου, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες!


Οι social media πλατφόρμες όπως τα Tik Tok, Instagram, Facebook αλλά και πιο καινοτόμα εργαλεία όπως το metaverse και το Roblox, θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις αναγνωρισιμότητα και ζήτηση για το event σου με διάφορα διαδραστικά μέσα όπως:


  • Δημιούργησε social media contests και # διαγωνισμούς

  • Δημιούργησε live polls ρωτώντας τους ακόλουθους σου τι θεάματα ή δραστηριότητες θα ήθελαν να δουν στο event σου

  • Συνεργάσου με micro-influencers οι οποίοι θα προωθήσουν το event σου στους ακόλουθους τους

  • Σχεδίασε promotional videos για να δημιουργήσεις hype γύρω από το event σου



Μην ξεχάσεις να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στο event σου ενημερώνοντας τους ακόλουθους σου για το πρόγραμμα και όλες τις τελευταίες εξελίξεις! Μπορείς να δημιουργήσεις και μια σελίδα blog που να αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου σου, καθιερώνοντας έτσι το brand σου ως thought leader και αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου μέσω της χρήσης των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών και hashtags!


4. Δημιούργησε αξιομνημόνευτα events που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στη μνήμη των επισκεπτών σου και θα ευθυγραμμίζουν τα πιστεύω και τις αξίες του brand σου.

Κάποιες ιδέες για ξενοδοχειακά event είναι οι ακόλουθες:


  • Yoga Classes

  • Βραδιές κινηματογράφου

  • Βραδιές ζωντανής μουσικής

  • Εποχιακές γιορτές όπως πασχαλινό egg hunting και χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες

  • Συνέδρια και συζητήσεις με επαγγελματίες του χώρου για επίκαιρα ζητήματα όπως η βιωσιμότητα στον τουρισμό και οι τάσεις στη γαστρονομία

  • Welcome reception με παραδοσιακά ποτά και σνακ



Κάποια παραδείγματα πετυχημένου Event Marketing είναι τα ακόλουθα:


(LINK για περισσότερες ιδέες!)


Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του Website Marketing για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!





4 views0 comments
bottom of page