top of page

Easter Marketing (2023): Ο απόλυτος οδηγός

Updated: Mar 25, 2023

Το Πάσχα έχει σχεδόν φτάσει και οι καταναλωτές ετοιμάζονται για τις εορταστικές τους αγορές!


Η περίοδος αυτή προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αυξήσουν τα έσοδά τους μιας και τις εορταστικές αυτές ημέρες, οι καταναλωτές είναι περισσότερο πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν αγορές στην προσπάθειά τους να βρουν πασχαλινά δώρα για τους αγαπημένους τους.



Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείς την εορταστική αυτή περίοδο, προσαρμόζοντας το πασχαλινό κλίμα στη marketing στρατηγική σου!


Από θεματικά newsletters και εορταστικά giveaways, μέχρι και πασχαλινά events και συνεργασίες με influencers, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εφαρμόσεις το easter marketing στην εκστρατεία σου!


Αν και η προσέγγιση που πρέπει να πάρει η κάθε εταιρεία βασίζεται στις προσωπικές της ανάγκες, η μακροχρόνια εμπειρία της Heart Logic στο digital marketing μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε τις πιο αποδοτικές τακτικές που έχουν φέρει εγγυημένα αποτελέσματα στους πελάτες μας (πάτα αυτό το link για να δεις τα project μας). Ας αναλύσουμε λοιπόν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις την επιχείρησή σου πετυχημένη μέσω των “εργαλείων” του Easter Marketing.



1. Δημιουργία ενός landing page

Μέσω μιας θεματικής σελίδας προορισμού, μπορείς να προσελκύσεις νέους καταναλωτές προσθέτοντας διαδραστικά παιχνίδια όπως egg hunting και κρυμμένα κουπόνια ή δημιουργώντας πασχαλινές προσφορές όπως οικογενειακά και θεματικά πακέτα.

Κάποιες ιδέες για πασχαλινά πακέτα που μπορείς να διαφημίσεις στη θεματική σελίδα προορισμού σου είναι τα ακόλουθα:

  • Πασχαλινά δώρα μαζί με κάθε αγορά όπως σοκολατένια αυγά, λαμπάδες, πασχαλινοί διακοσμητικοί λαγοί, και καλάθια

  • Οικογειακά εορταστικά πακέτα όπως all inclusive διακοπές, πασχαλινές αγορές για όλο το νοικοκυριό και easter boxes, διαμορφωμένα στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε αγοραστή!

  • Πακέτα για ζευγάρια όπως "ρομαντικό δείπνο για 2" και μονοήμερη απόδραση στην εξοχή

  • Συμμετοχή σε θεματικά events όπως φεστιβάλ μουσικής, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και Easter Camps. Κάποιες από τις πασχαλινές εκδηλώσεις που διαδραματίζονται αυτό το Πάσχα στην Αθήνα είναι οι ακόλουθες: Πασχαλινό Camp 2023, The Meet Market- Easter Edition, 1o Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, Πασχαλινό εργαστήρι χειροτεχνίας στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου στο Μέγαρο Μουσικής (link για περισσότερες ιδέες)



2. Use-Generated-Content (UGC)

Δημοσίευσε UGC στο οποίο οι υπάλληλοι, χρήστες και brand loyalists σου θα γιορτάζουν τις ημέρες του πάσχα χρησιμοποιόντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου, είτε είναι κάποιο εορταστικό δείπνο, είτε μία πασχαλινή απόδραση στο ξενοδοχείο σου! Μοιράσου το περιεχόμενό αυτό σε emai newsletters, social media αναρτήσεις, και στο θεματικό landing page σου.

Κάποιες από τις μορφές που μπορεί να πάρει το UGC είναι οι ακόλουθες:

  • Εικόνες

  • Βίντεο

  • Blog posts

  • Social Media περιεχόμενο όπως Tweets

  • Case Studies

  • Testimonials & κριτικές



3. Εaster Boxes

Φτιάξε προσωποποιημένα easter boxes και στείλτα στους πιστούς καταναλωτές σου για να τους δείξεις πόσο τους υπολογίζεις. Τα καλάθια αυτό μπορούν να περιλαμβάνουν: κρασί, πασχαλινά αυγά, ευχετήριες κάρτες, τσουρέκια, λαμπάδες, πασχαλινά διακοσμητικά κ.α.

Κάποιες ιδέες για πασχαλινά καλάθια είναι τα: spring basket, wine basket, easter mastiha box. Για περισσότερες ιδέες, πάτησε αυτό το link!


4. Πασχαλινό Newsletter

Δημιούργησε ένα πασχαλινό newsletter στο οποίο θα ενημερώνεις το κοινό σου για τις εορταστικές σου προσφορές και θα τους παροτρύνεις να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, με ελκυστικά Calls To Action όπως: “Ανακαλύψτε τις πασχαλινές μας προσφορές”, και “Κερδίστε πασχαλινά δώρα”. Επιπρόσθετα, μπορείτε να ενσωμάτωσε gamification στοιχεία για να κάνεις το email σου διαδραστικό! Ιδέες για πασχαλινά newsletters είναι οι ακόλουθες:

  • Ευχετήρια emails στα οποία θα ευχαριστείς τους συνδρομητές σου για το πιστό ενδιαφέρον τους και θα τους εύχεσαι ένα υπέροχο Πάσχα!

  • Λίστες δώρων, διαμορφωμένη σε διαφορετικά κοινά-στόχους (όπως νονοί, γονείς και νηπιαγωγοί) με προσωποποιημένες προτάσεις για πασχαλινά δώρα. Δώσε πιασάρικους τίτλους στις λίστες, όπως: “Μαμα, μην ξεχάσεις το πασχαλινό μου αυγό!” και “Νονά, τι λαμπάδα θα έχω φέτος?”

  • Πασχαλινές προσφορές και εκπτώσεις



5. Shopper Experience

Ενίσχυσε την εμπειρία των καταναλωτών στο κατάστημα μέσω θεματικών συσκευασιών, εορταστικών δώρων, κουπονιών και Πασχαλινών καλαθιών (easter boxes)!


6. Social Media

Προσάρμοσε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σου στο πασχαλινό κλίμα μέσω των διαφορετικών εργαλείων που προσφέρουν. Κάποιες ιδέες για περιεχόμενο:

  • Διαγωνισμοί/ Giveaways με την χρήση UGC. Προσκάλεσε το κοινό σου να αναρτήσει φωτογραφίες μιας συγκεκριμένης θεματολογίας, όπως φωτογραφίες της λαμπάδας τους ή του πασχαλινού τους δείπνου χρησιμοποιώντας hashtags, και προσέφερε στον νικητή είτε συμμετοχή στο επόμενο διαφημιστικό σου, είτε πασχαλινά δώρα. Επιτυχημένο παράδειγμα είναι η καμπάνια της Cadbury “Creme Egg Golden Gubilee” η οποία αναρτήθηκε στο Youtube και στην οποία οι καταναλωτές δείχνουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να καταναλωθεί ένα σοκολατένιο αυγό (link).

  • Συνεργάσου με micro-influencers για να δείξεις πως το προϊόν σου είναι αναπόσπαστο κομμάτι των πασχαλινών διακοπών τους και να προσελκύσεις το κοινό-στόχο σου με ένα προσωποποιημένο μήνυμα.

  • Συνεργάσου με άλλες εταιρείες (co- branding) και δημιούργησε exclusive εορταστικά προϊόντα ή προσφορές. Για παράδειγμα, η συνεργασία του Deliveroo με την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones (link).



7. Πασχαλινά events

Διοργάνωσε ένα πασχαλινό event για να προωθήσεις τα προϊόντα σου και να επεκτείνεις το brand community σου. Βρες μια ηλιόλουστη μέρα, συγκέντρωσε κόσμο στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος ή της επιχείρησής σου, διέθεσε αμέτρητο φαγητό και ποτό, και διοργάνωσε πασχαλινά παιχνίδια όπως πασχαλινό κυνήγι αυγών. Παράλληλα ενσωμάτωσε τα προϊόντα σου στο event, ώστε να αυξήσεις την εταιρική σου δημοτικότητα και ο κόσμος να συνδέσει το brand σου με κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό!


Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του easter marketing για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!


#nature #travelphotography #photography #photooftheday #instagood #travelgram #picoftheday #instagram #beautiful #photo #wanderlust #naturephotography #adventure #art #travelblogger #instatravel #landscape #like #summer #explore #trip #vacation #follow #traveling #ig #bhfyp #happy #hotel #travel #restaurant #vacation #hotels #holiday #love #luxury #resort #design #interiordesign #food #hospitality #instagood #hotellife #photography #travelgram #summer #relax #nature #architecture #tourism #bar #spa #turismo #luxuryhotel #beach #cafe #hotelroom #instagram #tiktok #love #fyp #foryoupage #viralvideos #video #funnyvideos #marketing #marketing #business #marketingdigital #digitalmarketing #branding #socialmedia #entrepreneur #socialmediamarketing #design #instagram #advertising #o #smallbusiness #graphicdesign #motivation #love





13 views0 comments
bottom of page