top of page

6 τρόποι για να αυξήσεις τις απευθείας κρατήσεις του ξενοδοχείο σου (2023)

Updated: Jun 22, 2023

Ο ανταγωνισμός συνεχώς αυξάνεται και γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν στα μάτια των καταναλωτών και να χτίσουν μία ισχυρή εταιρική ταυτότητα.. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι μέσω της δημιουργίας μιας επίσημης ιστοσελίδας, η οποία εκπροσωπεί το brand του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο και παρέχει μία πλατφόρμα απευθείας κρατήσεων.


Μέσω του εργαλείου αυτού, μία επιχείρηση μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα και τα κέρδη της, να συλλέξει δημογραφικά και συμπεριφορικά στοιχεία από τους καταναλωτές όπως τόπος κατοικίας, αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας και επαγγελματικό υπόβαθρο για να αναπτύξει προσωποποιημένες email & social media marketing στρατηγικές, αλλά και να δημιουργήσει ένα δίκτυο πιστών πελατών.


Για όλους τους παραπάνω και άλλους πολλούς λόγους, είναι σημαντικό για ένα ξενοδοχείο να αναπτύξει μία πλατφόρμα απευθείας κρατήσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του και να αποφύγει την μεγάλη προμήθεια που κρατούν οι διάφορες πλατφόρμες κράτησης όπως οι Booking.com, Tripadvisor, Expedia & Trivago.



Θέλεις κι εσυ να εκτοξεύσεις τα κέρδη σου, δημιουργώντας μια ισχυρή κοινότητα πιστών καταναλωτών και παράλληλα να εκμηδενισεις τις προμήθειες που δίνεις στις πλατφόρμες κρατήσεων? Τότε συνέχιζε να διαβάσεις γιατί σου έχουμε ευχάριστα νεα…


Πως να αυξήσεις τις απευθείας κρατήσεις στην ιστοσελίδα σου


Αν και η προσέγγιση που πρέπει να πάρει η κάθε εταιρεία βασίζεται στις προσωπικές της ανάγκες, η μακροχρόνια εμπειρία της Heart Logic στην ανάπτυξη ιστοσελίδων μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε τις πιο αποδοτικές τακτικές που έχουν φέρει εγγυημένα αποτελέσματα στους πελάτες μας (πάτα αυτό το link για να δεις τα project μας). Ας αναλύσουμε λοιπόν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις την επιχείρηση σου πετυχημένη μέσω των “εργαλείων” του Website Marketing…



1. Σιγουρέψου πως έχεις αναρτήσει την καλύτερη διαθέσιμη τιμή στην ιστοσελίδα σου

Κάνοντας έρευνα στις τιμές που έχουν αναρτήσει οι διάφορες πλατφόρμες κρατήσεων, διασφάλισε πως οι τιμές στον ιστότοπό σου είναι ανταγωνιστικές και πως δεν ξεπερνούν κανενός! Με αυτόν τον τρόπο θα χρίσεις την πλατφόρμα σου ως ανταγωνιστική στην αγορά και θα προσελκύσεις σημαντικο αριθμό νέων καταναλωτών, που παλαιότερα θα προτιμούσαν μία ιστοσελίδα όπως η Expedia.


2. Αντάμειψε τους πιστούς αγοραστές σου

Ενθάρρυνε τους αγοραστές σου να κάνουν την κράτηση και την πληρωμή των διακοπών τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας σου, προσφέροντας τους διάφορα προνόμια. Τέτοια προνόμια μπορούν να είναι:

  • Εκπτωτικά κουπόνια για τις επόμενες κρατήσεις τους που μπορούν να εξοφληθούν μόνο στην ιστοσελίδα σου

  • Αποκλειστικά πακέτα όπως “romantic weekend offers”, “all-inclusive family packages” & “music lover’s paradise offer” που συνδυάζουν την διανομή στο κατάλυμα σας με επιπρόσθετες υπηρεσίες όπως πρωινό, spa, πολιτιστικές εκδηλώσεις, οργανωμένες ξεναγήσεις και μονοήμερες εκδρομές, και οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα σας


3. Ανέπτυξε ένα ελκυστικό Loyalty Program για τους πιστούς επισκέπτες σου

Ένα πρόγραμμα επιβράβευσης θα ανταμείφσει τους πιστούς καταναλωτές σου, με αντάλλαγμα την αφοσίωση και την επανάληψη των αγορών τους. Ζήτησε τους να σου δώσουν σημαντικά στοιχεία τους όπως email, διεύθυνση, follow στα social media κανάλια σου και προσέφερε τους προσφορές, εκπτώσεις και προσωποποιημένα δώρα όπως επισκέψεις σε μουσεία, ξεναγήσεις σε αξιοθέατα, και μαθήματα yoga και κεραμικής! Μέσα από αυτό το εργαλείο και θα αυξήσετε τις απευθείας κρατήσεις σας αλλά και θα αναπτύξετε μακροχρόνιες, επικερδείς σχέσεις με τους επισκέπτες σας.


4. Ανέπτυξε φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας

μέσω ενός επαγγελματικού Photography & Videography Session που θα απαθανατίσει τους εσωτερικούς & εξωτερικούς σου χώρους, το προσωπικό, και τους πελάτες σε στιγμές χαλάρωσης στον χώρο σου! Πάτησε αυτό το link για να δεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εμπλουτίσεις την ιστοσελίδα σου με high-quality φωτογραφικό υλικό που θα αποφέρει αυξημένα κέρδη και προβολή!



5. Διαφήμισε τις συνεργασίες σου με τοπικούς οργανισμούς

Διαφήμισε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνει η τοπική κοινότητα της περιοχής του ξενοδοχείου σου. Αυτές οι εκδηλώσεις μπορεί να είναι:

  • Πανηγύρια και τοπικές γιορτές

  • Βραδιές θεάτρου

  • Waterski και άλλα καλοκαιρινά αθλήματα

  • Δράσεις εθελοντισμού

  • Γιορτές φαγητού

6. Συνεργάσου με τοπικούς οργανισμούς και προσέφερε μια αυθεντική εμπειρία στους ταξιδιώτες, βοηθώντας τους να γνωρίσουν σε βάθος τα τοπικά έθιμα και παραδόσεις του προορισμού σου. Τοπικοί προορισμοί μπορεί να είναι τεχνίτες, ντόπιοι καλλιεργητές, σύλλογοι γυναικών και άλλα παραδείγματα. Κάποιοι τρόποι που μπορείς να ενσωματώσεις αυτή τη συνεργασία στην εμπειρία των ταξιδιωτών είναι οι ακόλουθοι:

  • Παραδοσιακά κεράσματα και γλυκά για καλωσόρισμα

  • “Breakfast Box” με παραδοσιακές λιχουδιές στο δωμάτιο

  • Τοπικές πρώτες ύλες στις εστιατορικές εγκαταστάσεις σου

  • Διακοσμητικά και έργα τέχνης στους χώρους του ξενοδοχείου από τοπικούς σχεδιαστές

Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του Website Marketing για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!





4 views0 comments
bottom of page