top of page

101: Ο απόλυτος οδηγός για το Art Marketing

Updated: Jun 23, 2023

Θέλεις να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τάσεις και εργαλεία στην αγορά? Θέλεις να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα από το κοινό που έχει τη μέγιστη αξία για σένα?


Αν η απάντηση είναι ναι, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα.


Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τι είναι το Αrt Μarketing, τι αξία έχει για έναν καλλιτεχνικό οργανισμό, και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου ώστε να γίνει αντιληπτή η τέχνη σου σε ένα ευρύτερο κοινό!




Πάτησε το αυτό LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!


Τι είναι το Art Marketing?


Art Marketing είναι η διαδικασία μέσω της οποίας δημιουργείται ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για ένα καλλιτεχνικό αγαθό. Σε αυτά εντάσσονται τα έργα τέχνης, οι καλλιτεχνικοί χώροι (art galleries, αίθουσες τέχνης, μουσεία, εκθεσιακοί χώροι και πολιτιστικά προτζεκτς), αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες.


Γιατί είναι σημαντικό?


Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες στον χώρο της τέχνης (όπως καλλιτέχνες, καλλιτεχνικοί διευθυντές, και ιδιοκτήτες gallery) βασίζονται στο μάρκετινγκ για να γίνουν αντιληπτοί στο κοινό, να χτίσουν ένα δυνατό brand name και να επικοινωνήσουν το καλλιτεχνικό τους έργο.


Το Art Marketing έχει καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία ενός πιστού «κοινού», το οποίο ταυτίζεται με τη ταυτότητα και με τις αξίες σου, και μετατρέπεται από απλός πελάτης σε brand advocate, καλλιεργώντας μία ενεργή κοινότητα γύρω από το όνομα σου.


Το Art Marketing, σε βοηθάει να προσελκύσεις το κοινό που έχει αξία για εσένα, είτε είναι φιλότεχνοι θαμώνες εκθέσεων, είτε επενδυτές και συλλέκτες έργων τέχνης.

Είναι αποδεδειγμένο ότι μέσω των εργαλείων που προσφέρει, μπορεί να σου αυξήσει δραματικά τα κέρδη, να σε χρίσει ως Industry Leader και να ενισχύσει τους δεσμούς σου με το κοινό σου.



Τα εργαλεία του art marketing


1. Email Marketing

Στέλνοντας εβδομαδιαία newsletters, μπορείτε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον νέων επισκεπτών στις εκθέσεις σας και να προσελκύσετε αγοραστές προσφέροντας τους επίκαιρο περιεχόμενο. Αυτό θα μπορούσε να είναι behind-the-scenes από τη διαδικασία παραγωγής ενός έργου, αφιερώματα στους καλλιτέχνες, και ενημέρωση για τις τελευταίες σας δράσεις.


2. Social Media

Oι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τους καλλιτέχνες, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν τη τέχνη τους με το ευρύ κοινό, να τραβήξουν το ενδιαφέρον επιμελητών και αγοραστών, αλλά και να "συνδεθούν" με άλλους καλλιτέχνες, δημιουργώντας μία καλλιτεχνική κοινότητα.


Το Youtube και το Pinterest σας επιτρέπουν να μοιραστείτε "evergreen" περιεχόμενο, ενώ το Instagram, το TikTok και το Facebook, είναι ιδανικά για την δημιουργία μιας κοινότητας γύρω από το brand σας. Μέσω των Social Media, μπορείτε να προβάλετε το portfolio σας, το Work In Progress των έργων, behind the scenes με τους καλλιτέχνες, How-to's, ειδήσεις που αφορούν τον κλάδο της τέχνης αλλά πληροφορίες σχετικά με την επιμελητική προσέγγιση των εκθέσεων σας!



3. Website Development

Αν θέλετε να προβάλετε τη τέχνη σας στο διαδύκτιο, η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε. Χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, όπως το AI, το SEO και το e-commerce, μπορείτε να φτιάξετε ένα δυνατό portfolio, να επιδείξετε με δημιουργικούς τρόπους τη τέχνη σας (όπως με εικονικές περιηγήσεις, και quizzes), και να χτίσετε αξιοπιστία γύρω από το όνομα σας!


Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του art marketing για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!





38 views0 comments
bottom of page