top of page

Video Marketing for Hotels (2023)


Οι ταξιδιώτες πάντα βρίσκουν έμπνευση σε περιεχόμενο- βίντεο όταν επισκέπτονται έναν καινούργιο ταξιδιωτικό προορισμό. Σύμφωνα με μελέτη της Google, το 65% των ταξιδιωτών χρησιμοποιεί βίντεο όταν σχεδιάζει ένα καινούργιο ταξίδι και επιλέγει προορισμό. Το 54% χρησιμοποιεί βίντεο για να διαλέξει το κατάλληλο κατάλυμα για τις διακοπές του.


Το Video Marketing είναι αναπόσπαστο κομμάτι της marketing στρατηγικής των ξενοδοχείων μιας και έχει αποδειχθεί ότι αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να εκτοξεύσει τις κρατήσεις και την αναγνωρισιμότητα του brand τους και να δημιουργήσει μια ισχυρή διαδικτυακή κοινότητα.



Τι είναι το Video Marketing


Το Video Marketing μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του καταλύματός σου, την ευρύτερη περιοχή και τα αξιοθέατα της, αλλά και events που διοργανώνεις. Το βίντεο μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς, όπως οι αύξηση στις κρατήσεις, αναγνωρισιμότητα, και δημιουργία ισχυρής εταιρικής κοινότητας (brand community). Ανάλογα με τους σκοπούς που εκπληρώνει, χρησιμοποιεί και διαφορετικά μέσα, όπως είναι τα social media, και η προσωπική σου ιστοσελίδα.



Γιατί είναι σημαντικό


Με την αυξανόμενη χρήση του σύντομου, ¨ρηχού¨ περιεχομένου που δεν απαιτεί την αμέριστη προσοχή των καταναλωτών, αλλά και των clickbaits και των υπερβολικά βελτιστοποιημένων ιστοσελίδων, η Google έχει αρχίσει να ανταμείβει περισσότερο το “βαθύτερο¨ περιεχόμενο που χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα και ποσότητα.


Όμως, εφόσον ο κόσμος χάνει εύκολα την προσοχή του, η Google προσπαθεί να βρει ένα μέσο το οποίο να προσφέρει καλή ποιότητα και παράλληλα σύντομο, περιεκτικό περιεχόμενο που να διατηρεί τη προσοχή και το ενδιαφέρον των χρηστών. Εδώ είναι που έρχεται το βίντεο!


Με διαδραστικό τρόπο, το βίντεο μπορεί να μεταδώσει άμεσα το επιθυμητό μήνυμα στους θεατές σου και να δώσει μία υλική υπόσταση, ή αλλιώς ένα πρόσωπο σε αυτό, βοηθώντας σε να αναπτύξεις μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει αξιοπιστία γύρω από το brand σου καθώς μας είναι πιο εύκολο να εμπιστευτούμε και να ακούσουμε κάποιον όταν βλέπουμε το πρόσωπό του.



Τα πιο σημαντικά οφέλη του Video Marketing είναι τα ακόλουθα:

  • Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) μέσω της χρήσης backlinks και αναφορών από άλλες ιστοσελίδες

  • Αυξημένο brand loyalty. Μέσω του βίντεο, μπορείς να αναπτύξεις μια συναισθηματική σύνδεση με τους καταναλωτές καθώς το brand σου αποκτά υλική υπόσταση και μπορεί να ταυτιστεί με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού. 94% των εταιριών υποστηρίζουν πως τα βίντεο τους έχουν βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα το κοινό- στόχο τους (link).

  • Αυξημένο brand awareness καθώς μέσω του βίντεο μπορείς να απευθυνθείς προσωπικά στους καταναλωτές και να αναδείξεις τα προϊόντα σου με διαδραστικό τρόπο. Το ήξερες ότι το 93% των marketers υποστηρίζουν πως το video marketing έχει αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του brand τους (link)?

  • Βελτιστοποίηση της email marketing στρατηγικής σου καθώς emails που περιέχουν τη λέξη “video” έχουν πολύ μεγαλύτερο Open Rate! Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση βίντεο σε εισαγωγικά emails έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το click-through-rate κατά 96% (link).

  • Αυξημένα revenues, conversions και πωλήσεις καθώς μελέτη έχει δείξει πως η ενσωμάτωση του βίντεο στη στρατηγική marketing μιας εταιρείας μπορεί να αυξήσει τα έσοδα κατά 49% (link) και η χρήση βίντεο στο Landing Page ενός brand, μπορεί να αυξήσει τα conversions περισσότερο από 80% (link)!




Κάποια χρήσιμα στατιστικά που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την δύναμη του Video Marketing:

  • 80% των ανθρώπων μαθαίνει μέσα από βίντεο ενώ το 20% προτιμά το γραπτό κείμενο

  • 67% των ταξιδιωτών είναι περισσότερο πρόθυμοι να εμπιστευτούν το κατάλυμά σου άμα τους παρέχεις video tour των εγκαταστάσεών σου

  • Οι άνθρωποι θυμούνται το 10% αυτών που ακουν, το 30% αυτών που διαβάζουν και το 80% αυτών που βλέπουν (link)

  • Tα βίντεο είναι η μορφή περιεχομένου που κυριάρχησε στο διαδίκτυο το 2022, καταλαμβάνοντας περισσότερο από το 82% του online traffic!

  • 76% των χρηστών των social media είναι διατεθειμένοι να αναδημοσιεύουν βίντεο που προσφέρουν ενημερωτικό ή διασκεδαστικό περιεχόμενο



Tips & Tricks για επιτυχημένο video Marketing στο ξενοδοχείο σου


Αν και η προσέγγιση που πρέπει να πάρει η κάθε εταιρεία βασίζεται στις προσωπικές της ανάγκες, η μακροχρόνια εμπειρία της Heart Logic στο Video Marketing μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε τις πιο αποδοτικές τακτικές που έχουν φέρει εγγυημένα αποτελέσματα στους πελάτες μας (πάτα αυτό το link για να δεις τα project μας). Ας αναλύσουμε λοιπόν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις την επιχείρηση σου πετυχημένη μέσω των “εργαλείων” του Video Marketing…


1. Quality First! Επένδυσε στην δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας καθώς θα αυξήσει την απόδοσή σου στις μηχανές αναζήτησης και θα σε χρίσει ως αξιόπιστο, “σοβαρό” brand. Προγραμμάτισε ένα επαγγελματικό Photography & Videography Session που θα αποθανατόσει τους εσωτερικούς & εξωτερικούς σου χώρους, το προσωπικό, και τους πελάτες σε στιγμές χαλάρωσης στον χώρο σου! Πάτησε αυτό το link για να δεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εμπλουτίσεις την ιστοσελίδα σου με high-quality φωτογραφικό υλικό που θα αποφέρει αυξημένα κέρδη και προβολή!



2. Ανέπτυξε τους στόχους που θέλεις να πετύχεις μέσα από την Video Marketing εκστρατεία σου χρησιμοποιώντας το Video Marketing Funnel (Δες παρακάτω):



2. Αποφάσισε ποιο είναι το στόχος-κοινό σου απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Σε ποιους απευθύνονται τα προϊόντα σου (Buyer Personas)?

  • Ποιος είναι ο σκοπός του βίντεο?

  • Ποια είναι τα δημογραφικά, συμπεριφορικά και ψυχογραφικά του στόχο-κοινού σου?

  • Πως θα τους προσεγγίσεις μέσω της βίντεο εστρατείας σου? Σε ποια κανάλια και πλατφόρμες?


3. Τι ιστορία θέλεις να “πεις” στη Video Marketing εκστρατεία σου?

Ίσως και το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας, θέλει αμέριστη προσοχή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω framework για να κατευθύνεις τις σκέψεις σου χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία:

  • Πρωταγωνιστής: που είναι ταυτόσημος με τους καταναλωτές θα απευθύνεται στις ανάγκες τους

  • Πρόβλημα που θέλει να λύσει ο καταναλωτής

  • Αναζήτηση λύσης του προβλήματος όπως θα παρουσιάσεις τα προϊόντα σου

  • Επίλυση του προβλήματος μέσω των προϊόντων σου



Είναι σημαντικό επίσης να αναλογιστείς ποιο είναι το συναίσθημα που θέλεις να περάσεις στους καταναλωτες. Αυτό μπορεί να είναι χαρά, συγκίνηση, διασκέδαση, έμπνευση και άλλα παραδείγματα. Αυτό θα καθορίσει την επιλογή χρωμάτων, σκηνικού, ηθοποιών, μουσικής και άλλων σημαντικών στοιχείων της εκστρατείας σου!



Ιδέες για περιεχόμενο


1. Video Tour των εσωτερικών και εξωτερικών σου χώρων όπως τα δωμάτια, η πισίνα, το εστιατόριο και οι χώροι εκδηλώσεων. Θα μπορούσες να προσφέρεις 360 virtual reality tour για να προωθήσεις τους χώρους σου σε ένα μη-γεωγραφικά περιορισμένο κοινό (πάτησε αυτό το link για να μάθεις πως να δημιουργήσεις Virtual Tour του ξενοδοχείου σου).


2. Δημιουργία behind-the-scenes περιεχομένου για να δώσεις μια γεύση από τις εσωτερικές διαδικασίες του ξενοδοχείου και να δείξεις πόσο σκληρά εργάζεται το προσωπικό σου για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες σου! Μπορείς να εστιάσετε σε διαφορετικούς ρόλους του ξενοδοχείου, μεταφέροντας τους ακολούθους σας σε διαφορετικούς χώρους, από την κουζίνα την ώρα που παρασκευάζεται το πρωινό, μέχρι και την προετοιμασία μιας συναρπαστικής εκδήλωσης.


3. Video αφιερωμένο στην ευρύτερη περιοχή και στα αξιοθέατα της προσφέροντας “travel and local area tips” όπως food spots, πολιτιστικές δραστηριότητες και μονοήμερες εκδρομές!


4. Video αφιερωμένο στην σχέση σου με την τοπική κοινότητα, δείχνοντας τοπικά προϊόντα όπως είδη υγιεινής και τρόφιμα, που χρησιμοποιείς στις εγκαταστάσεις σου και ενημερώνοντας το κοινό σου για τις περιβαλλοντολογικές και κοινωνικές δράσεις στις οποίες συμμετάσχεις.


5. Αναπαραγωγή User- Generated- Content, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες σου να αναδείξουν τους χώρους του ξενοδοχείου και να μοιραστούν τις προσωπικές τους στιγμές στους χώρους σου.


6. Συνεργασία με micro-influencers για να προσελκύσεις το κοινό που σε ενδιαφέρει με έναν αυθεντικό, δημιουργικό τρόπο και χωρίς τη χρήση επιθετικού marketing.


7. Video αφιερωμένο στις εστιατορικές εγκαταστάσεις σου και στις διαφορετικές επιλογες που προσφέρεις ανάλογα με την εποχή και τις διατροφικές προτιμήσεις των επισκεπτών. Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις για εποχικά menu, προσφορές, λιστα κρασιών και locally- sourced πρώτες ύλες



Κάποιες από τις πλατφόρμες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προωθήσεις το βίντεο σου είναι οι ακόλουθες:


  • Η προσωπική ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σου

  • Social Media Platforms όπως TikTok Instagram, Youtube και Facebook

  • Video Streaming πλατφόρμες όπως Vimeo, Vevo, Vidyard και Wistia

  • Hospitality News Platforms όπως τα Skift, Hospitality Net, και Hospitality Ungrade (link για περισσότερα παραδείγματα).



Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του SEO για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!


15 views0 comments
bottom of page