top of page

Instagram for Hotels (2023): Ότι χρειάζεται να ξέρεις

Updated: Jun 23, 2023

Μέσα στα περασμένα χρόνια, το Instagram έχει μεταμορφώσει τον τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με τους καταναλωτές τους και έχει εξελίξει ραγδαία τους κανόνες του digital marketing! Το Instagram προσελκύει ένα ευρύ κοινό που απαρτίζεται από ποικίλα δημογραφικά, ψυχογραφικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά. Είτε θέλεις να προσελκύσεις δραστήριους ταξιδιώτες και solo backpackers, είτε ήρεμους οικογενειάρχες και Business Travelers, το Instagram είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει να εκπληρώσεις τους στόχους σου!


Γιατί το χρειάζεσε


Το Instagram είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια όσον αφορά την προώθηση ξενοδοχείων καθώς δίνει στους ταξιδιώτες μία ολιστική ματιά για την εμπειρία του καταλύματός σου! Με πάνω από 1 δισεκατομμύρια χρήστες, το Instagram προσφέρει ελκυστικό οπτικό περιεχόμενο το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά του κάθε χρήστη.

Οι Gen Z και οι Millennials απαρτίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού του Instagram με το 70% των Millennials να δηλώνουν πως έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα. Μελέτη δείχνει πως τα 2/3 αυτών έχουν επηρεαστεί να πάρουν κάποια αγοραστική απόφαση μέσω προωθήσεων στο Instagram!

Οι Millennials καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών με αγοραστική δύναμη, και τα ξενοδοχεία θα πρέπει να κατευθύνουν τις προωθητικές τους προσπάθειες σε αυτό το κοινό μέσω της δημιουργίας ελκυστικού περιεχομένου. Για το νέο ηλιακό κοινό που δεν έχει μεγάλη αγοραστική δύναμη, το Instagram αποτελεί πηγή έμπνευσης για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων και την υιοθέτηση ενός πιο “συναρπαστικού” τρόπου ζωής με πολλά ταξίδια και νέες εμπειρίες! Μάλιστα, μελέτη έχει δείξει ότι το 40% των καταναλωτών (link) εμπνέεται από το Instagram όταν διαλέγει τον νέο του ταξιδιωτικό προορισμό.Το Instagram βοηθάει τις επιχειρήσεις με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Στόχευση του κοινού-στόχος σου με συγκεκριμένα δημογραφικά, ψυχογραφικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά

  • Ανάδειξη των εσωτερικών, εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου σου αλλά και behind-the-scenes στην καθημερινότητα του προσωπικού και των επισκεπτών σου

  • Αυξημένα έσοδα και αναγνωρισιμότητα για το ξενοδοχείου σου μέσα από την δημιουργία ελκυστικού οπτικού περιεχομένου σε μορφή videos, User-Generated-Content, contests, lives και promos

  • Καλύτερη κατανόηση του στόχος-κοινού σας μέσω data analytics εργαλείων που επιτρέπουν την ανάλυση της διαδικτυακής αγοραστικής συμπεριφοράς και των ενδιαφερόντων τους.

To Instagram είναι user-friendly, mobile- friendly και η φόρμα του επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν καινούργιους ταξιδιωτικούς προορισμούς, προϊόντα και υπηρεσίες! Γρήγορο, αποδοτικό, και εύκολο στην εφαρμογή, επιτρέπει σε μία επιχείρηση σας την δική σου να πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της με χαμηλό διαφημιστικό προϋπολογισμό.Tips & Tricks για μια επιτυχημένη Instagram εκστρατεία


Αν και η προσέγγιση που πρέπει να πάρει η κάθε εταιρεία βασίζεται στις προσωπικές της ανάγκες, η μακροχρόνια εμπειρία της Heart Logic στο Instagram Marketing μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε τις πιο αποδοτικές τακτικές που έχουν φέρει εγγυημένα αποτελέσματα στους πελάτες μας (πάτα αυτό το link για να δεις τα project μας). Ας αναλύσουμε λοιπόν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις την επιχείρηση σου πετυχημένη μέσω των “εργαλείων” του Instagram…


Τι Instagram Features μπορείς να χρησιμοποιήσεις?

  • Stories: το πιο αποδοτικό εργαλείο με πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες σε καθημερινή βάση. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για σημαντικές ανακοινώσεις, για να δείξεις behind- the- scenes υλικό από την καθημερινότητα των εργαζομένων, και για να προσφέρεις διαδραστικό περιεχόμενο όπως polls & quizzes! Για παράδειγμα: “Μάντεψε ποιος διάσημος έχει διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο μας και κέρδισε ένα δωρεάν πρωινό”. Μέσω των stories, μπορείς να κοινοποιήσεις τα επιπρόσθετα κανάλια επικοινωνίας σου όπως blogs & Facebook Posts, για ένα επιτυχημένο cross-promotion! SOS: Είναι σημαντικό πάντα να υπάρχει η σωστή ισορροπία μεταξύ οπτικού περιεχομένου και κειμένου, για ένα αποτέλεσμα που θα είναι παράλληλα ξεκούραστο και ενημερωτικό.

  • Posts: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αναρτήσεις για να ενημερώσεις τους ακόλουθους σου για ανακαινίσεις στους χώρους σου, εποχικές προσφορές (π χ. Valentines Day Offer) αλλά και για αναδημοσιεύσεις User- Generated- Content στο οποίο οι πελάτες σου αναδεικνύουν τους χώρους σου και δείχνουν πόσο ωραία περνουν στο ξενοδοχείο σου!

Να είσαι συνεπής στις αναρτήσεις σου όσον αφορά την οπτική σου ταυτότητα μέσω της χρήσης συγκεκριμένων filters και να απαντάς σε σχόλια και κριτικές με επαγγελματικό ύφος!  • Hashtags: Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο σου και να σε βρίσκουν μέσα από την τοποθεσία σου και λέξεων-κλειδιά που έχουν αξία για σένα!

  • Ads: Οι πληρωμένες διαφημιστικές υπηρεσίες του Instagram περιλαμάνουν Photo Ads, Carousel Ads, Video Ads, Instagram Shopping, Branded Creator Ads, Reels, Stories & IGTV!


Άλλα tips & tricks για μια επιτυχημένη Instagram marketing εκστρατεία


1. Διοργάνωσε διαγωνισμούς και giveaways με την χρήση hashtags. Για παράδειγμα, ζήτα στους επισκέπτες σου να αναρτήσουν τις αγαπημένες τους στιγμές στο ξενοδοχείο σου και προσέφερε δώρα, όπως “free spa day” και “dinner for two” στους νικητές


2. Δημιούργησε εκπαιδευτικό υλικό που θα ενημερώνει τους ακόλουθους σου για τις τελευταίες εξελίξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο με την μορφή Image Carousel Posts!


3. Προσέφερε Behind- The- Scenes και “Get to know the team” περιεχόμενο για να δείξεις πως υπολογίζεις το προσωπικό σου! Μπορείς να συμπεριλάβεις ένα περιεκτικό fun Q/A για την εταιρική σου ομάδα με ερωτήσεις όπως:


- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ταξιδιωτικός προορισμός?

- 'Εχεις κάποιο κρυφό ταλέντο?

- Αν μπορούσες να αποκτήσεις κάποια υπερφυσική δύναμη ποια θα ήταν?

- Ποια είναι τα αγαπημένα σου χόμπυ?

- Γιατί διάλεξες να δουλέψεις σε αυτό το ξενοδοχείο- στον ξενοδοχειακό κλάδο?


4. Σιγουρέψου πως το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεις είναι υψηλής ποιότητας. Είτε πρόκειτε για φωτογραφία των δωματίων, του προσωπικού ή των εξωτερικών χώρων του καταλύματος σου, φρόντισε να φαίνεται επαγγελματικό το αποτέλεσμα! Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι φωτεινές, καθαρές και να δίνουν μια ολοκληρωμένη αίσθηση της εμπειρίας που θα ζήσει ένας επισκέπτης στο κατάλυμά σου! Για μια ολοκληρωμένη φωτογραφική εμπειρία θα πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες από τους διαφορετικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου σου, όπως τα δωμάτια, lobby, spa, γυμναστήριο και εστιατόρια. Επίσης μπορείς να συμπεριλάβεις φωτογραφίες του προσωπικού, lifestyle λεπτομέρειες, φωτογραφίες γαστρονομίας και εναέριες φωτογραφήσεις με drones. Πάτησε αυτό το link για να δεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εμπλουτίσεις την ιστοσελίδα σου με high-quality φωτογραφικό υλικό που θα αποφέρει αυξημένα κέρδη και προβολή!


5. Να ανεβάζεις περιεχόμενο σε συστηματική και σταθερή βάση. Προτίνουμε να δημοσιεύεις υλικό τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον των ακολούθων σου!


6. Δημιούργησε ένα Business Account μέσω του οποίου μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στα Business Insights, να ενσωματώσεις κουμπί επικοινωνίας (Contact Button) και προωθήσεις το περιεχόμενο σου.


Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του Website Development για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!
7 views0 comments

Kommentarer


bottom of page