top of page

Digital Marketing for Restaurants 101: Οδηγός για την επιχείρησή σου


Ποια είναι τα δυνατά “σημεία” του εστιατορίου σου?

Η ποιότητα των υλικών? Η αυθεντικότητα των συνταγών? Το design του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου? Η μήπως είναι η φιλοσοφία του εστιατορίου?


Ό,τι και να είναι αυτό που σε διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές, είναι σημαντικό να μπορείς να το επικοινωνήσεις στους πιθανούς πελάτες σου. Μέσω μιας καλής στρατηγικής marketing, μπορείς να αναπτύξεις μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα, να χτίσεις μια βάση αφοσιωμένων αγοραστών και να αυξήσεις σημαντικά τα έσοδά σου.Έχεις δουλέψει τόσο σκληρά για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου και να παρέχεις προϊόντα μέγιστης ποιότητας! Αυτό που τώρα μένει να κάνεις είναι να προσελκύσεις το κοινό που έχει την μέγιστη αξία για σένα και να βεβαιωθείς ότι θα συνεχίζει να σε στηρίζει και να προσκαλεί νέα μέλη στην εταιρική σου κοινότητα. Καθόλου εύκολη δουλειά, αλλά με την ενσωμάτωση μιας πετυχημένης εκστρατείας marketing μπορείς να πετύχεις τους προαναφερόμενους στόχους και να αυξήσεις σημαντικά τα κέρδη σου χωρίς να επενδύσεις σε μεγάλο διαφημιστικό προϋπολογισμό.


Λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού και της περιορισμένης διαθέσιμης προσοχής των σύγχρονων καταναλωτών, η προώθηση ενός εστιατορίου απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και την αξιοποίηση διαφορετικών μέσων, όπως ο τύπος και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Παρ ’όλα αυτά, οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να βασίζονται στις δικές σου ανάγκες και στόχους, άρα θα πρέπει να εφαρμόσεις μια προσωποποιημένη προσέγγιση.


Από την χρήση του email marketing έως και την βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, μια ισχυρή στρατηγική marketing μπορεί να μετατρέψει ένα flash in the pan concept σε μία επιτυχημένη και αναγνωρίσιμη επωνυμία.Γιατί να κάνεις εστιατορικό marketing?


Η ενσωμάτωση μιας digital marketing εκστρατείας, μεταξύ άλλων, θα φέρει τα ακόλουθα προνόμια στο εστιατόριό σου:


  • Σταθεροποίηση πελατολογίου και δημιουργία ενός δικτύου αφοσιωμένων πελατών

  • Προσέλκυση νέων πελατών μέσω Word Of Mouth

  • Δημιουργία μιας διαδικτυακής εταιρικής κοινότητας (brand community)

  • Αναγνωρισιμότητα και αξιοπιστία της εταιρικής σου ταυτότητας

  • Ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινότητα

  • Προσέλκυση εργατικού δυναμικού με κοινές αξίες και όραμα

  • Ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής ταυτότητας που είναι διαφοροποιημένη από των ανταγωνιστώνΠως να εφαρμόσεις το digital marketing στο εστιατόριό σου:


Αν και η προσέγγιση που πρέπει να πάρει η κάθε εταιρεία βασίζεται στις προσωπικές της ανάγκες, η μακροχρόνια εμπειρία της Heart Logic στο εστιατορικό marketing μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε τις πιο αποδοτικές τακτικές που έχουν φέρει εγγυημένα αποτελέσματα στους πελάτες μας (πάτα αυτό το link για να δεις τα project μας). Ας αναλύσουμε λοιπόν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις το εστιατόριο σου πετυχημένο μέσω του digital marketing:


1. Instagram Marketing με Instagram Ads, αναδημοσίευση User-Generated-Content, διοργάνωση διαγωνισμών (με δώρα όπως “δωρεάν τραπέζι για δύο” και συμμετοχή σε ιδιωτικά μαθήματα μαγειρικής με τον σεφ του εστιατορίου σου), χρήση επίκαιρων hashtags, Instagram Shopping και συνεργασίες με micro-influencers και food bloggers.


2. LinkedIn Marketing με LinkedIn Ads, συμμετοχή σε Food & Beverage Industry Groups, δημοσίευση άρθρων στο LinkedIn Plus, δημιουργία online certifications στην εκπαιδευτική πλατφόρμα “LinkedIn Learning”, Question Polls και χρήση των LinkedIn Page Analytics (link για ξενοδοχειακό LinkedIn Marketing).3. Facebook Marketing με Facebook Ads, Direct Messaging (Messenger), custom tabs, Live Videos, εργαλεία Location Targeting και ανάλυση δεδομένων με Facebook Insights.


4. Email Marketing με εβδομαδιαία newsletters και προσωποποιημένα μηνύματα στους πελάτες (γενέθλια, εθνικές εορτές).


5. SEO για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google και το Bing. Μία καλή στρατηγική SEO θα αυξήσει την διαδικτυακή σας προβολή, μέσω της έρευνας λέξεων κλειδιών, της βελτιστοποίησης τίτλων, της εγγραφής σε επαγγελματικούς καταλόγους και της σύνταξης στοχευμένου περιεχομένου.


6. Εγγραφή στο Google My Business για να αποκτήσετε προβολή στη μηχανή αναζήτηση της Google και στο Google Maps7. TikTok Marketing με την αναπαραγωγή User-Generated- Content, συμμετοχή σε viral trends & challenges, δημιουργία behind-the-scenes περιεχομένου, giveaways αλλά και ανάδειξη των χώρων και των πιάτων (link για ξενοδοχειακό TikTok Marketing).


8. Youtube Marketing με Youtube Ads και δημιουργία ενημερωτικού περιεχομένου στο κανάλι του εστιατορίου σου. Ιδέες για περιεχόμενο είναι οι συνταγές, συζητήσεις με επαγγελματίες του χώρου πάνω σε trending θέματα, promo videos, “Γνωρίστε τον Σεφ” videos και κριτικές πελατών (customer testimonials). Πάτησε αυτό το link για περισσότερες ιδέες!


9. Δημιουργία Blog στην ιστοσελίδα σου με άρθρα για μαγειρική και για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο.


10. Καταχώρησε την ιστοσελίδα σου σε καταλόγους τοπικών επιχειρήσεων όπως το Google Maps.11. Review Management: χειρίσου σωστά τις αρνητικές και θετικές κριτικές στους διαδικτυακούς ιστότοπους κριτικής, όπως το Google My Business, το Yelp, το Zomato και το TripAdvisor με την βοήθεια ειδικών λογισμικών όπως το Local Clarity, το Review Flowz και το Revi.


12. Συνεργασία με υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων, όπως UberEats και Delivery.com ή δημιουργία της δικής σας πλατφόρμα παράδοσης.Πως να εφαρμόσεις το offline marketing στο εστιατόριό σου:


1. Υποστήριξη μη-κερδοσκοπικών οργανισμών μέσω της συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως προσφορά τροφής στους άπορους και δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Μέσω αυτής της τακτικής, θα μπορέσεις να αυξήσεις την δημοτικότητα του εστιατορίου του και να συνδεθείς συναισθηματικά με τους καταναλωτές σου


2. Διοργάνωση ή χορήγηση τοπικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, καλλιτεχνικές εκθέσεις, food festivals και αθλητικούς αγώνες. Μέσω αυτής της ενέργειας, θα αναπτύξεις την εταιρική σου ταυτότητα γύρω από συγκεκριμένες αξίες, όπως ο αθλητισμός, η τέχνη, και η μουσική, δημιουργώντας ένα brand community.


3. Δημοσίευση άρθρων στον παραδοσιακό τύπο όπως οι εφημερίδες και τα τοπικά περιοδικά, που απευθύνονται στον στόχο-κοινό σου.Θέλεις να αξιοποιήσεις τα εργαλεία του restaurant marketing για να χτίσεις ένα δυνατό brand στο διαδίκτυο και να αυξήσεις το κέρδος σου?


Πάτησε αυτό το LINK για να μάθεις πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε!#nature #travelphotography #photography #photooftheday #instagood #travelgram #picoftheday #instagram #beautiful #photo #wanderlust #naturephotography #adventure #art #travelblogger #instatravel #landscape #like #summer #explore #trip #vacation #follow #traveling #ig #bhfyp #happy #hotel #travel #restaurant #vacation #hotels #holiday #love #luxury #resort #design #interiordesign #food #hospitality #instagood #hotellife #photography #travelgram #summer #relax #nature #architecture #tourism #bar #spa #turismo #luxuryhotel #beach #cafe #hotelroom #instagram #tiktok #love #fyp #foryoupage #viralvideos #video #funnyvideos #marketing #marketing #business #marketingdigital #digitalmarketing #branding #socialmedia #entrepreneur #socialmediamarketing #design #instagram #advertising #o #smallbusiness #graphicdesign #motivation #love #food #restaurant #restaurant #food #foodie #foodporn #instafood #foodlover #dinner #bar #foodphotography #delicious #yummy #foodstagram #lunch #instagood #chef #foodblogger #cafe #love #hotel #foodies #tasty #pizza #wine #eat #delivery #restaurante #travel #foodgasm #cocktails #healthyfood27 views0 comments

댓글


bottom of page